Dobrodošli na igralnem strežniku Planet šah

Šahovska igra ponuja velikansko področje ustvarjalnosti. Po srečnem naključju - ali osupljivem načrtu - ni bila razsežnost šahovnice nikoli sporna: zdi se, da zagotavlja njenih 64 polj in 32 figur popolnost v ravnovesju med svobodo in kontrolo. Gre za zanimivo povezanost med omejevanjem in ustvarjalnostjo - preprosta šahovnica predstavlja ogrodje neizčrpne domislenosti.


Šah je do popolnosti poštena igra, igralec je odvisen le od sebe. Gre za eno redkih aktivnosti, v katerih je posameznik popolnoma odgovoren za svoje dosežke - nedvomno dobrodejna vzgojna in socialna izkušnja.


ŠZS želi omogočiti svojim članom in širšemu krogu ljubiteljev šaha aktivno udeležbo na novem dopisnem strežniku Planet šah. Namen je popularizacija šahovske igre in kulture, kakor tudi posebne discipline - dopisnega šaha.


Dopisni šah je zvrst šaha, za katerega je značilno, da sta igralca oddaljena, partija pa običajno poteka v daljšem časovnem obdobju. Klasični dopisni šah je za prenos potez uporabljal običajno pošto, novejše različice pa uporabljajo e-pošto ali strežniški sistem (online šah).

Slovenija ima v dopisnem šahu izjemno tradicijo in se ponaša tudi z nazivoma svetovnega in evropskega prvaka!


Vabimo Vas, da postanete del dopisne šahovske družine in si privoščite nekaj šaha na daljavo. Udeležba je za vse registrirane člane portala ŠZS brezplačna. Pridružite se nam!